Over ons

Over ons

Wat begon met een kleine werkplaats in Bruinisse is uitgegroeid tot een gerenommeerd, internationaal bedrijf. Lees hier hoe Padmos is begonnen en waar het nu staat.

Geschiedenis
Een stukje geschiedenis

Padmos is een echt familiebedrijf. In het jaar 1930 was de oude heer Padmos al actief met het repareren van motoren en visserijlieren voor de Bruse mosselvisserij. In de loop van de tijd werden er ook visserijlieren ontwikkeld en reparaties en renovaties uitgevoerd. Je begrijpt, er moest uitgebreid worden. Terwijl de passie voor scheepsbouw door ging van generatie op generatie, werd in 1964 een fabriekshal gebouwd en vier jaar later (in 1968) volgde hier al een uitbreiding op. En daar stopte het niet. Doordat de zeearmen van de Grevelingen en Oosterschelde werden afgesloten, werd gezocht naar een nieuwe locatie, zodat wij vanaf zee bereikbaar bleven. Daar was onze vestiging in Stellendam. Die  inmiddels - mét dok met een capaciteit van 1.200 ton - is omgedoopt tot hoofdlocatie. Daarbij kwam in 2007 onze vestiging in het Ierse Kilmore Quay nog bij. Vanuit daar voeren we diverse reparaties en verbouwingen uit aan Ierse en Engelse visserijschepen.

En nu?
En nu?

De familiaire en laagdrempelige sfeer van toen ervaar je nog steeds. Van directeur, lasser tot chauffeur: de lijntjes zijn kort, wij zijn flexibel en vinden het belangrijk om waardevolle samenwerkingen op te bouwen. Samenwerkingen met andere Nederlandse specialisten waardoor we de kwaliteit van de schepen naar een nog hoger level kunnen tillen.

Focus op innovatie
De nationale en internationale visserij is continue in beweging en dus is stilstaan geen optie. Inspelen op nieuwe ontwikkelingen, meegaan met veranderende wet- en regelgevingen en onszelf blijven uitdagen op vlakken als arbeidscomfort en brandstofverbruik vinden we belangrijk. Door een sterke focus op continuïteit en innovatie zijn we klaar voor de toekomst van scheepsbouw, - reparatie en -onderhoud.